Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 12 november 2007

Sensoa lanceert campagne
(Uit de Gezondheidsenquête 2004 blijkt dat in Vlaanderen 74 procent van de bevolking één of meerdere discriminatoire houdingen tegenover seropositieve personen heeft)

"Sluit hiv uit, niet wie seropositief is".

Onder die slogan lanceert Sensoa een solidariteitscampagne om aan te klagen dat mensen met hiv nog al te vaak gediscrimineerd worden. In aanloop naar Wereld Aids Dag op 1 december moeten affiches met zes Bekende Vlamingen het publiek confronteren met bestaande vooroordelen.

"Zou je nog met me meespelen als ik seropositief was? ", vraagt quizmaster Ben Crabbé op de affiche. Roos Vanacker wil weten of ze nog een lift zou krijgen en stand-up comedian Wim Helsen vraagt zich af of de mensen nog met hem zouden lachen. "Zou je me nog ten dans vragen als ik seropositief was? ", luidt het op de affiche met Francesca Vanthielen (video). Ook acteur Pieter Embrechts en TMF-VJ Sean Dhondt spreken het publiek aan. Er worden 6.000 affiches verspreid en de beelden van de campagne verschijnen op 1 december gratis in enkele kranten.