Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 5 november 2007

Walter Moers - Der Bonker

Zondag 11 november wordt opnieuw de wapenstilstand herdacht, niet alleen om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken, maar ook deze van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld. De waanzin van de oorlog werd mooi in beeld gebracht via een humoristische anti-oorlogsfilmpje of beter anti-nazifilmpje van Walter Moers (2006).
Tip
KANAALTWEE brengt op Zaterdag 10 november (om 21.20 uur) ‘Der Untergang’, waarin regisseur Oliver Hirschbiegel (eerder al verantwoordelijk voor het niet onaardige ‘Das Experiment’) de doodsreutels van het Derde Rijk in beeld brengt - een beklijvende, knap in beeld gezette reconstructie van een wereld die zienderogen uit elkaar valt.(Met dan aan Barth & Blogbedenkingen)