Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 30 november 2007

Wereld aids dag

Op 1 december is het traditiegetrouw Wereld Aids Dag, een mondiale aandachtskreet voor de aids-problematiek en een oproep voor meer solidariteit met mensen met hiv en aids.
Elke vijf seconden raakt iemand besmet met het hiv-virus. UNAIDS, de organisatie die binnen de Verenigde Naties werkt rond aids, becijferde dat in 2006 wereldwijd 4,3 miljoen mensen besmet raakten met hiv, waaronder 500.000 kinderen.
Dat brengt het totaal aantal mensen met hiv/aids op 40 miljoen, waarvan 2,3 miljoen kinderen. Ook in België kregen vorig jaar ongeveer 1.000 personen te horen dat ze besmet raakten. Dat lijkt weinig, maar nog steeds blijven de woorden "stigma", "discriminatie" en "uitsluiting" onlosmakelijk verbonden met het letterwoord HIV.