Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 8 december 2007

30 jaar Vlaams Blok

30 jaar geleden stichtte Karel Dillen het Vlaams Blok.
Uit onvrede met de ondertekening van het Egmontpact door de Volksunie, richtte hij op 1 oktober 1977 de Vlaams Nationale Partij (VNP) op.

(foto: Vlaams Blok fractie in 2003)


Voor de verkiezingen van 17 december 1978 ging de VNP een kartel aan met de Vlaams Volkspartij (VVP) van Lode Claes onder de naam Vlaams Blok. De partij is intussen veroordeeld (2004) voor racisme en heet nu Vlaams Belang. Terzake sprak met twee militanten van het eerste uur. Hoe voelt het om een leven lang in de marge van de politiek te marcheren?


Original Video - More videos at TinyPic


De feestelijkheden

Op zaterdagnamiddag starten de feestelijkheden met een streekbierenreceptie en de voorstelling van een dvd over 30 jaar Vlaams Blok/Vlaams Belang, 's avonds is er een avondfeest. Over de twee dagen wordt in een aantal rondetafels stilgestaan bij de rol van de partij en de strategie voor de toekomst. Morgen namiddag wordt dan een nieuwe grootschalige onafhankelijkheidscampagne voorgesteld en een conventie gehouden met toespraken van de partijkopstukken. De 'feestelijkheden' vinden plaats in de Antwerpse Waagnatie.
.