Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 6 december 2007

Joodse tieners interviewen Dewinter

In het magazine Joods Actueel staan vandaag enkele fragmenten uit een interview van drie joodse tieners (Michel, Daniel en Maurice) met Filip Dewinter, het interview was oorspronkelijk alleen bedoeld voor de schoolkrant. Daniel (17, links op de foto) beseft dat hij met het interview een gevoelige snaar raakt binnen de joodse gemeenschap in Antwerpen.

De jongens wensten ook niet met hun achternaam in het artikel te staan. ”We hebben Dewinter alleen enkele vragen gesteld. We waren er niet om naar zijn ideologie te luisteren. We zochten naar zijn waarheid achter zijn woorden en daden”.

"we waren wel nieuwsgierig naar de figuur Dewinter, Hij probeerde zijn standpunt zo goed mogelijk uit te leggen. Hij dacht wel twee keer na voor hij iets zei.” De jongens schrokken wel van sommige standpunten die Dewinter bovenhaalde, ”Dewinter zegt dat hij onder meer om tactische en strategische overwegingen geen bezoek meer brengt aan het Duitse kerkhof in Lommel (VIDEO). Daar organiseren nazi’s jaarlijks een herdenkingsplechtigheid" zegt Daniel .
Hij is ook d
uidelijk in zijn mening over het Vlaams Belang. ”Extremisme, onder welke vorm dan ook, is slecht.” Het is de eerste keer dat het magazine Joods Actueel een artikel met Dewinter brengt. ”We hadden hierover op de redactie een stevige discussie”, zegt hoofdredacteur Michael Freilich.


“Staf de Clercq maakt deel uit van de Vlaamse beweging en de Vlaamse beweging heeft zich bezondigd aan de collaboratie... met de beste bedoelingen.”Enkele citaten uit het interview met Filip Dewinter in Joods Actueel:

- ”Wij deden vroeger al eens uitspraken, maar dat was enkel om ons te profileren en de nodige aandacht te krijgen.”
- “De islamieten willen de sharia invoeren, hun eigen wetten. Ze zijn vermomd zolang ze niet de macht hebben. Maar daarom zijn niet alle islamieten slecht, maar wel hun leiders. Kijk eens naar nazi- Duitsland. Al die Duitsers zijn toch niet achter Hitler gaan aanhollen. Die brave Duitsers wisten niet eens waar het over ging.”
- “Ik wil een onafhankelijke Vlaamse staat, maar wat heb ik daar nog aan als die overgeleverd is aan de islam?”
- “Europa zal belaagd worden door de islam zoals Israël belaagd wordt door de radicale islam.”
- “Staf de Clercq maakt deel uit van de Vlaamse beweging en de Vlaamse beweging heeft zich bezondigd aan de collaboratie... met de beste bedoelingen.”
- “Onze cultuur aannemen vraagt meer dan het respecteren van wetten: ook onze normen en waarden, die wortelen in de Verlichting, dienen gerespecteerd te worden. Vrije meningsuiting en godsdienstvrijheid zijn voor ons vanzelfsprekend, maar dat is wel niet het geval aan de ‘andere kant’ van de Middellandse Zee".

- Café 'Leeuw van Vlaanderen' pakt uit met SS-opschrift
- "Gij was beter in Auschwitz in de as verdwenen"
- Filip Dewinter 'walgt' van het Nationaal socialisme (video)
- VB-fractievoorzitster samen met Voorpost & SMF op Nazi-bedevaart
- Vlaams Belang moet neo-nazistische leden uitsluiten (video)
- Negationist en neonazi David Duke te gast bij bodyguard Dewinter
.