Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 17 december 2007

Vanhecke en Morel aangehouden

Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel zijn vanavond administratief aangehouden na enkele schermutselingen tijdens de gemeenteraad van faciliteitengemeente Wezenbeek-Oppem.
De voorzitter van het Vlaams Belang en Morel konden zich niet meer inhouden toen een Franstalig raadslid in het Frans het woord voerde. Eerder werden al een tiental Vlaamse actievoerders opgepakt omdat ook zij luidruchtig protesteerden tegen het feit dat enkele raadsleden Frans praatten.

Onder hen waren kamerlid Bart Laeremans en senator Jurgen Ceder, eveneens van het Vlaams Belang. Het initiatief ging uit van Voorpost, het nationalistisch studentenverbond en het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond.

(DM)