Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 14 december 2007

Lezersbrief

Met zijn 'antimoskeelied' zaait Filip Dewinter (Vlaams Belang) voor de zoveelste keer opzettelijk verwarring. Ten eerste wordt niet in élke moskee een radicale boodschap gepredikt, wat niet gezegd kan worden van het gemiddelde VB-congres.
Ten tweede : hoe vermoeiend altijd om weer te moeten horen hoe onverdraagzaam die moslims wel zijn. Kom eens uit je Vlaamse cocon en ga bijvoorbeeld naar Tunesië waar moslims, joden en christenen sinds jaar en dag in vrede samenleven. Als dat in andere islamitische landen niet kan, ligt dat meer aan sociaal-economische factoren dan aan de zogenoemde onverdraagzame aard van de Islam. "Wanneer gaan de ogen van de Vlamingen eens open?" lees ik ergens. Terechte vraag, maar om dat te kunnen moeten ze er eerst de bruine rotzooi uitwrijven.

Simon Demeulemeester in Humo