Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 6 december 2007

Nederlandse neonazi's willen foto's op indymedia weg
alle andere foto's :
foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5
foto 6
foto 7
foto 8
foto 9Twee Nederlandse neonazi's eisen via hun advocaat dat hun namen en foto's worden verwijderd bij een artikel op Indymedia.nl. Op de foto's slaat en schopt één van hen een linkse activist. Marcel Dootjes (foto boven en links) uit Zwanenburg en Erik de Graaf (foto onder) uit IJmuiden, betrokken bij de extreem-rechtse groepering Blood & Honour, eisen via hun advocaat dat onder meer Indymedia.nl foto's en hun namen verwijderen.

Op de foto's, genomen tijdens een demonstratie in februari, is te zien hoe Marcel Dootjes een anti-fascistische activist die op de grond ligt trapt en slaat. De twee behoorden tot een groep neonazi's tijdens de demonstratie in Uitgeest en werden door de mobiele eenheid opgepakt. Dootjes. en de Graaf staan op 16 januari terecht wegens openlijke geweldpleging en mishandeling. Dootjes en de Graaf zijn bekende figuren binnen Blood & Honour, nadat ze eerder spraken met het tijdschrift Nieuwe Revu. Als de sites de foto's en persoongegevens van de mannen niet verwijderen, zal hun advocaat de sites dagvaarden in kort geding, Men verwijst naar de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Indymedia is niet van plan de foto's te verwijderen, zegt advocaat Job Hengeveld die de site vertegenwoordigt. Het portretrecht gaat volgens Hengeveld in dit geval niet op. "Hier is een algemeen belang gediend. Het gaat om een openbare demonstratie. De mannen op de foto's spelen zichzelf in de kaart door bij zo'n demonstratie klappen uit te delen. Je weet dat dat een mediagevoelig evenement is. Dan moet je ook niet vreemd opkijken dat er foto's worden gemaakt.'Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's'
Video: Blood & Honour in Nederland & België

- Aalten verbiedt concert neo-nazi's
- Aalten: Filmpje Hitlergroet scholieren online (video)
- Blood and Honour: de dominostenen vallen. Parket overweegt vervolging
- Dit weekend opnieuw twee Hitler-herdenkingen op Vlaamse bodem (Video)
-
Vandaag twee Blood & Honour Hitlerherdenkingen
.