Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 10 december 2007

Oogje op Polen & negationisme

Udo Voigt (foto) , voorzitter van de Nationaaldemocratische Partij van Duitsland (NPD), stelt in een interview met de Duitse zender ARD de omvang van de Shoah in vraag en eist grondgebied terug dat Duitsland na de Tweede Wereldoorlog verloor aan Polen. Op het verlanglijstje staan Königsberg (Kaliningrad), Danzig (Gdansk) of Breslau (Wroclaw), Udo zegt daarover "Al deze steden zijn volgens ons Duits en wij willen er ons recht uitoefenen".
Waarom niet gelijk naar Poetin stappen en alsnog Stalingrad opeisen, denk ik dan.

Minder amusant werd het toen de NPD-voorman de Shoah ter sprake bracht, daarover zei Voigt:
"Zes miljoen doden, dat kan niet juist zijn. Maximum 340.000 mensen zijn in Auschwitz gedood. De joden zeggen altijd 'zelfs al was een jood gedood omdat hij joods was, zou het een misdaad zijn'. Maar er is een verschil tussen betalen voor 6 miljoen doden en 340.000".

In 2001 hoorden we Roeland Raes (Vlaams Belang) op de Nederlandse TV hetzelfde verkondigen, evenwel zonder er exacte cijfers te noemen. Voor zijn uitspraken moet Raes zich begin 2008 verantwoorden voor de correctionele rechtbank op beschuldiging van negationisme (ontkennen of minimaliseren van de holocaust). De uitspraken van Udo Voigt blijven ook niet zonder gevolgen. De sociaal-democraat Sebastian Edathy, voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken in de Bundestag zal klacht zal indienen. Er gaan ook steeds meer stemmen op om de NPD te verbieden.

Interview Voigt
Oostenrijk

De Oostenrijkse Holocaust-ontkenner Gerd Honsik (foto) moet de achttien maanden gevangenisstraf die hij vijftien jaar geleden dacht te ontlopen door naar Spanje te vluchten alsnog uitzitten. Het Oostenrijks openbaar ministerie overweegt nog wel om strafverzwaring te verzoeken vanwege artikelen die Honsik in Spanje heeft gepubliceerd. In Oostenrijk is het ontkennen of bagatelliseren van de jodenvervolging door de nazi's strafbaar met maximaal tien jaar gevangenis.(ADR, Barth, Hln)