Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 17 december 2007

Paranoia slaat toe bij Morel

De VRT-nieuwsuitzending van zondagavond (20h) was voor de zoveelste keer onderhevig aan enkele technische manko's. Bij één daarvan, tijdens het item over de klacht van het Vlaams Belang tegen de vakbonden, liep het grondig mis. Toen de beeldband opgestart werd bleek die vast te lopen en werd het item afgevoerd. Voor de trouwe kijkers niks speciaals, sinds Vlaams mediaminister Bourgois (onder impuls van Vlaams Belang!) de VRT de duimschroeven aanspande loopt er inderdaad van alles fout.

Technici werden weggesaneerd zodat journalisten en presentatoren de beeldmachienes zelf moeten bedienen, de gevolgen daarvan zien we dagelijks. Morel van haar kant ziet er een complot in en noemt op haar website het hele voorval 'vakbondssabotage door vakbondsspoken'. Voor de Schotense VB-deerne geen toeval, want naast het verloren gegaan nieuwsitem is ook het interview met Frank Vanhecke (vrijdag 14 dec in 'De keien van de Wetstraat') niet op de VRT-website te vinden, terwijl de uitzendingen met andere politici wel beschikbaar zijn.
Ook hier gaat Morel weer kort door de bocht want de VRT plaatst de uitzendingen pas 3 a 4 dagen na uitzending online (klik hier).
Op het eind van haar jammerklacht geeft Morel nog een weinig subtiele hint aan de VRT-nieuwsdienst, ' Als De Zevende Dag me een belletje geeft kom ik met veel plezier tot bij hen om het allemaal nog eens uit te leggen. En ze mogen de vakbondstop er ineens bijvragen'. Omdat we Morel zo graag bezig horen (Video) hebben we alvast de VRT-nieuwsdienst op de hoogte gebracht.