Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 26 december 2007

Regularisering voor mensen zonder papieren geëist.


Een honderdtal mensen uit Luik en Charleroi zijn vanmiddag voor het gesloten centrum voor illegalen in Vottem, bij Luik, bijeengekomen om de regularisering van mensen zonder papieren te eisen. Onder de betogers waren Kamerlid Muriel Gerkens (Ecolo), senatrice Carine Russo (Ecolo) en vakbondsman Marc Goblet (ABVV-FGTB).

Het collectief CRACPE (Collectif de Résistance aux Centres pour Etrangers) had opgeroepen kaarsen te branden aan de omheining van het centrum. Verscheidene manifestanten gaven telefoonkaarten aan illegalen die in het centrum vastzitten.
De bedoeling van de manifestatie was "een licht te werpen op de gesloten centra, waarin mensen (en ook kinderen) verblijven die geen enkel misdrijf gepleegd hebben, ".

UPDATE

De interimregering richt een apart gezinscentrum op voor uitgewezen families met kinderen, dat belooft minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael in een reactie op de kerstboodschap van kardinaal Godfried Danneels. Het gaat om een totaal nieuw, nog te bouwen centrum, dat specifiek toegespitst zal zijn op de noden en wensen van gezinnen met kinderen.
"Het centrum mag in niets lijken op de huidige, gesloten centra", zegt de minister.
.