Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 17 december 2007

Sint brengt cadeau's naar 127bis
Om kinderen die in een gesloten asielzoekerscentrum verblijven toch te verassen met een cadeau van de Sint, organiseert CRER (Coördination contre les Rafles, les Expulsions et pour la Regularisation) jaarlijks een inzamelactie. Gisteren was het dan zover, tussen de 120 en 200 manifestanten gingen te voet van het station in Nossegem naar het gesloten centrum 127bis met zes dozen en een grote zak vol cadeautjes. Een delegatie van een twaalftal mensen - onder meer enkele groenen en socialisten en vertegenwoordigers van organisaties als de Franstalige Mensenrechtenliga en de Franstalige organisatie MRAX (Mouvement contre le Racisme, l'Antisemitisme et la Xenophobie) - brachten de vluchtelingen in het gesloten centrum een bezoek.
Volgens de Franstalige Mensenrechtenliga zijn zeven minderjarigen officieel opgesloten in het gesloten centrum 127bis, maar leden van de delegatie stelden vast dat er een twaalftal kinderen aanwezig waren, onder wie baby's. Ook een drie maanden zwangere vrouw verblijft in het centrum, aldus de Franstalige Mensenrechtenliga.