Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 27 december 2007

VBer laakt openlijk Marie-Rose Morel op forum Verstrepen


Ze zijn er en hun aantal groeit: de VB-ers die Marie-Rose Morel met lede ogen bezig zien. Meestal verschuilen ze zich achter schuilnamen, uiten ze hun kritiek binnenskamers of gebruiken ze verbloemende taal om te laten raden wat hen op de lever ligt. Rechtstreekse aanvallen op de handel en wandel van Morel zijn zeer zeldzaam. Daar zit haar nauwe band met de partijvoorzitter voor veel tussen. Wie zich daar niet van aantrekt, is Jan Zander (foto)


Zander is nu erevoorzitter van het VB in Nijlen nadat in die gemeente 2/3 van de VB-gemeenteraadsfractie overstapte naar NVA (in 2005), die toen nog niet eens een afdeling in Nijlen had. Fractieleider Zander bleef als enige VB-er in de raad zitten.
In Nijlen weten ze al dat Zander niet op zijn mond gevallen is. Hij kan zich, wat 'overdreven assertiviteit', lange tenen en hoge reactiesnelheid betreft, gerust meten met Marie-Rose Morel. Gazet van Antwerpen schreef het zo: "Jan Zander gaat op de gemeenteraad vaak erg fel te keer en windt zich tijdens elke zitting minstens één keer volledig op. Niet zelden is een officiële klacht tegen de gemeente later het gevolg".

Een opgewonden standje dus. Misschien is het uit wraak omdat gewezen afdelingsvoorzitter en fractieleider Zander na het debâcle met de NVA werd weggepromoveerd tot 'erevoorzitter', dat hij nu op de website van Jürgen Verstrepen met open vizier Marie-Rose Morel onder vuur neemt? Misschien bereidt hij zelf zijn overstap voor? Of misschien is hij oprecht bekommerd dat de brokken die Morel her en der maakt, onherroepelijk de partij schaden? Het is moeilijk te zeggen, maar Zander neemt in elk geval geen blad voor de mond. (forum Verstrepen)

(klik op de afbeelding voor een vergroting)- 'Meest sexy politicus', Ebbenhouten schoen en zelfmoordpreventie.... één pot nat.
- ‘Ich tanze mit Dir in den Himmel hinein‘
- Morel , Forza Flandria en Lijst Dedecker (video)

(met dank aan Barth)