Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 19 januari 2008

André De Smet overleden

Op op 16 januari 2008 is in Oostende André De Smet woensdag op 87-jarige leeftijd overleden, hij was erkend weerstander en lid van het Onafhankelijkheidsfront. André De Smet was vooral bekend als medestichter van de cultuurraad en oprichter van vzw Vrede. Hij stond aan de wieg van de Vlaamse vredesbeweging en bleef tot op hoge leeftijd sterk geëngageerd. André De Smet was een koppige optimist, hij was een mondialist. De laatste jaren spande hij zich volop in om de beweging ATTAC mee op de sporen te zetten en volgde met grote belangstelling de andersglobalistische beweging.

“We gaan ervan uit dat een belangrijk element in de oorzaken van oorlog en onderontwikkeling terug te vinden is in de klassentegenstellingen, dit wil zeggen het verschil tussen de belangen van de grote financiële machten en de volkeren. Wie geen rekening houdt met de oorzaken en verantwoordelijkheden kan geen fundamentele oplossing voorstellen. Naar onze mening moet ook de arbeidersbeweging een belangrijke plaats innemen in de strijd voor de vrede.”
André De Smet


(Barth)