Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 31 januari 2008

Debie (VB) veroordeeld tot vier jaar cel


Het Antwerpse Hof van Beroep heeft ex-politiecommissaris Bart Debie (Vlaams Belang) vandaag veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan één jaar effectief. Het onderzoek tegen Debie ging in maart 2003 van start na een klacht van vijf leden van een Turkse familie Uludogan (meer), toen deden de collega's van Debie een boekje open over allerlei onfrisse praktijken waarvan ze de voorbije jaren getuige waren geweest.

Hij gebruikte onrechtmatig geweld tegenover verdachten, voerde onwettige huiszoekingen uit en verdoezelde de waarheid in zijn processen-verbaal. Zijn collega's hielden uit schrik hun mond, omdat Debie beschermd werd door zijn oversten. Wie durfde te klagen, werd overgeplaatst met loonverlies
.
Het hof tilde zwaar aan de feiten. "Het vervalsen van processen-verbaal is onaanvaardbaar en raakte de fundamenten van onze democratische rechtstaat. Als het waarheidsgehalte van de pv's steeds in vraag moet worden gesteld, wordt het onmogelijk daders te berechten. Ook racisme uitgaande van politiemensen in een multiculturele samenleving, waarin iedereen het recht op bescherming heeft, kan niet getolereerd worden. De beklaagde heeft als commissaris en als docent van de politieschool de grens van het aanvaardbare schromelijk overschreden", aldus het arrest.
Debie is ook vijf jaar lang zijn burgerrechten kwijt. Dat betekent dat hij in die periode geen openbaar ambt mag bekleden en dat hij ook niet verkozen kan worden, wat zijn politieke carrière in het gedrang brengt. (ATV-nieuws)


Debie, 'veiligheidsexpert' bij het Vlaams Belang, tevens ook VB-fractiesecretaris in het Vlaams Parlement , kondigde na de uitspraak aan dat hij cassatieberoep gaat aantekenen, wat opschortend werkt. In een reactie noemt Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke de veroordeling van Debie een zeer slecht signaal voor de samenleving, "de partij is geschokt en geschandaliseerd door het vonnis", luidt het.

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter reageert verontwaardigd op de veroordeling in beroep.
Het gaat volgens hem over een lynchpartij tegen het Vlaams Belang, maar de partij zal hem niet laten vallen. Met de uitspraak wil men Debie politiek vermoorden en hem broodroven. Als hij het cassatieberoep verliest en de uitspraak definitief wordt, moet Debie wel ontslag nemen uit de Antwerpse gemeenteraad omdat hij dan ook zijn politieke rechten kwijt is. Wegens het statuut van de parlementaire medewerkers dreigt hij dan ook zijn functie in de Vlaams Belang-fractie te verliezen.
"Hoe dan ook, wij laten Bart Debie niet vallen. Hij blijft op de loonlijst van het Vlaams Belang staan. En als hij na het cassatieberoep zijn mandaat als gemeenteraadslid moet opgeven, zal hij voor mij een schaduwraadslid worden. Desnoods van op de publieke tribune. Dan communiceren we wel met elkaar via sms”, besloot Dewinter.


Volgens juristen maakt Debie weinig kans bij het Hof van Cassatie. Die stap lijkt dan ook vooral een strategische zet. Zolang Cassatie geen uitspraak heeft gedaan, kan Debie op post blijven als gemeenteraadslid en als parlementair medewerker van het Vlaams Belang. Uitstel van executie dat de partij de tijd geeft om een elegante oplossing uit te werken.

- Een brief. Voor wie ? Voor Bart Debie!
- Advocaat slachtoffers Kris Luyckx over proces Debie (Phara) Video
- Strafdossier Debie online
- VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares
- Ex-commissaris De Bie: 'n Blokker met losse handjes (indymedia Antw.)

- Debie opnieuw voor de rechter
- Proces Debie : parket gaat in beroep !
- Drie jaar met uitstel voor VB-raadslid Debie video
- Bart Debie op 15 maart voor rechter
.