Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 21 januari 2008

Ex-VBers maken overstap naar LDD


Twee gemeenteraadsleden uit Ranst, Astrid Verbert (foto) en Tania Van Rompaey, treden toe tot Lijst Dedecker (LDD). Vooral de overstap van Astrid Verbert baart opzien, ze was twintig jaar actief in Vlaams Belang en mag als een van de VB-pioniers gezien worden in de Antwerpse rand.

Verbert was jarenlang ook afdelingsvoorzitter in Ranst. Beiden stapten in 2006 uit het Vlaams Belang na onenigheid met afdelingsvoorzitter René De Belder, Verbert en Van Rompaey voelden zich gepasseerd bij het toekennen van plaatsje in de OCMW-raad. Sindsdien zetelden ze als onafhankelijke in de Ranstse gemeenteraad.

VB-Ranst gooit twee gemeenteraadsleden buiten