Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 10 januari 2008

Vlaams Belang moet neo-nazistische leden uitsluiten


In het jongste nummer van Joods actueel reageert hoofdredacteur Michael Zevi Freilich op een schrijven van Filip Dewinter. Het Joodse maandblad had een videoband in handen gekregen met daarop een interview van drie Joodse scholieren & Filip Dewinter. Tijdens dat interview zei Dewinter uit strategische overwegingen niet meer naar het Lommelse kerkhof te gaan om er gevallen SS'ers te herdenken (video).


In z'n brief (lees mee: deel 1 & 2) aan Joods actueel verklaarde Dewinter z'n aanwezigheid als een protestmars en dat hij "niets te maken heeft en wil hebben met neo-nazisme en anti-semitisme".
Onzin natuurlijk, en dat weet ook Hoofdredacteur Zevi Freilich, hierover schrijft hij:

"U claimt in Lommel te zijn gaan betogen omdat de toenmalige burgemeester de toegang had geweigerd aan Duitse familieleden. Waarom net u zich geroepen voelt Duitse families te verdedigen is een vraag terzijde. Uit TV beelden is trouwens te zien dat Duitse familieleden wel werden toegelaten. Hierover ondervraagd door Joods Actueel, is oud burgemeester Louis Vanvelthoven formeel, hij spreekt uw versie van de feiten tegen". (zie ook de eerste 10 minuten van de documentaire 'la face cacheé du Vlaams Blok')

En Dewinter had het interview beter laten koelen zonder blazen, want Joods actueel gaat nu een stuk verder. Het maandblad nam de partij uitgebreid onder de loep en stelde vast dat het neonazistische gedachtegoed nog stevig verankerd zit in het Vlaams Belang en laakte de dubbelzinnige koers. Joods actueel legt daarvoor tien bewijzen op tafel, onder andere de foto van Sandy Neel tijdens een soort nazibedevaart rond allerlei beroemde plaatsen uit het Duitse nazi-tijdperk. Feiten die wij als eerste onder de aandacht brachten. Het Joodse maandblad verwacht nu een nieuwe koers van het Vlaams Belang waarbij de partij een halt toeroept aan iedereen met neonazistische, antisemitische of fascistische sympathieën. Dewinter zelf kreeg nog het voordeel van de twijfel, hoofdredacteur Freilich kent ten persoonlijke tittel enkele leden van Vlaams Belang en die hadden 'm verzekerd dat Filip geen antisemiet is.

-Het antwoord van Dewinter liet niet lang op zich wachten :
"Wij hebben in het verleden al heel duidelijke signalen gegeven dat we afstand hebben genomen van anti-semitisme. Het onderzoek van Joods Actueel is niet meer dan het krampachtig oprakelen van het verleden. Joods Actueel vergist zich van vijand. Wij zijn eigenlijk hun bondgenoot in onze gemeenschappelijke strijd tegen de oprukkende islamisering".
Over zijn bereidheid om excuses aan te bieden aan de Joodse gemeenschap, is Dewinter duidelijk. "Ik ga me niet voor alles om de vijf minuten lopen excuseren." De VB'er kaatst de bal bovendien terug naar Joods Actueel. "Misschien moeten zij zich wel excuseren voor de beledigende manier waarop ze ons nu aanvallen", aldus nog Dewinter.


Joods Actueel concludeert daaruit dat het Vlaams Belang nog steeds sterke banden heeft met het neo-nazisme en dat zo wil houden.
Lees ook eens wat een VB-insider onlangs op de website van Vlaams Belanger Bart Debie schreef, die toen lichte kritiek uitte op neonazi's van Blood & Honour. (Klik Hier)


- Het VB en FN, politieke erfgenamen van de nazi's
- Mantelorganisaties VB gaan op bezoek bij Duitse neonazi's
- Negationist en neonazi David Duke te gast bij bodyguard Dewinter
- Vlaams Belang weigert uitleg te geven over 'incident' met gewezen KKK-leider
- Café 'Leeuw van Vlaanderen' pakt uit met SS-opschrift
- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
- VB zet eigen neonazi-vandalisme op internet
.