Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 28 januari 2008

Lier stemt vanavond over hoofddoekverbod

Vlaams Belang vraagt vanavond in de gemeenteraad van Lier om de hoofddoek te verbieden voor alle personeelsleden van de stad. Eerder voerden Antwerpen, Gent, Lokeren en Ninove al zo'n verbod in, zij het dat die steden het beperken tot loketfuncties. Vlaams Belang wil een verbod voor iedereen. Door zo'n totaalverbod zou in Lier welgeteld één persoon worden getroffen, een vrouw die al drie jaar voor de Integratiedienst werkt. Volgens burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open VLD) doet ze haar werk 'uitstekend'.

Fractieleider Jan Mortelmans van Vlaams Belang verwijst expliciet naar die vrouw. 'Ze zit niet aan een loket, maar ze komt via haar functie wel in contact met het publiek. Ook stoort het onze fractie dat dit personeelslid meermaals op de openbare commissievergaderingen aanwezig was met hoofddoek.'
De Antwerpse Saida El Fikri van het platform BOEH! (Baas over eigen hoofd) is er niet gerust in. 'Gezien de samenstelling van de gemeenteraad in Lier, en het voorbeeld van andere steden, is de kans reëel dat er ook hier een verbod komt. De ambtenaar van de Integratiedienst wil zich liever niet mengen in het debat, maar ook zij maakt zich zorgen. Zelfs als er maar een gedeeltelijk verbod zou komen, waardoor zij wel nog met hoofddoek zou mogen werken, zal ze niet gelukkig zijn. Het gaat niet om haar, maar om het diversiteitsbeleid van de stad.' 'Scholen laten ons weten dat moslimmeisjes gedemotiveerd raken, omdat ze weten dat ze met een hoofddoek moeilijk werk zullen vinden. Want bedrijven beginnen dit voorbeeld te volgen.'
Tegen het mogelijke verbod komt een protestbeweging op gang, op initiatief van architect en tv-figuur Stijn Peeters (de jongere broer van Bart Peeters). Hij is een onlinepetitie gestart "voor een open Lier".Sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen is het VB in Lier de grootste partij. "Noem het een aversie tegen elke strekking die mensen iets verbiedt of iets oplegt", zegt Peeters.

-Het Lierse OCMW-raadslid Hafida Znagui verscheen vrijdag op de nieuwjaarsreceptie van het Lierse OCMW met een hoofddoek, uit protest tegen het VB-voorstel. 'Ik werd meteen helemaal anders bekeken, terwijl ik toch dezelfde persoon blijf', zegt ze. Ze hoopt dat 'de democratische partijen' in Lier vanavond hun gezond verstand gebruiken.

-"Ze prostitueert zich voor de islam"
-Gents hoofddoekenverbod goedgekeurd video
-Gents hoofddoekendebat video
-Gent heeft geen problemen met hoofddoek video
-"Een moslim kan geen democraat zijn" video