Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 6 januari 2008

Michael Palin bezoekt Auschwitz

In de laatste aflevering van Michael Palin's schitterende 'New Europe' (Zondag op Canvas) bezocht de vroegere Python het Nazi-Duitse vernietegings- en concentratiekamp bij de Poolse stad Auschwitz.

De naam Auschwitz is symbool gaan staan voor de vernietigings- en concentratiekampen van de nazi's die overal in Europa verschenen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Naar Auschwitz werden in totaal meer dan 1,5 miljoen mensen gedeporteerd. Hiervan werden ongeveer 1,1 miljoen direct na aankomst vergast of doodgeschoten. Minstens 200.000 mensen kwamen om door ziekten of honger of ze werden na korte tijd alsnog naar de gaskamers gestuurd. Omdat Auschwitz het grootste vernietigingskamp uit zijn tijd was, geldt het als symbool voor de Holocaust, waarvan tussen de 5 en 6 miljoen Joden het slachtoffer werden.

Het totale aantal doden was veel hoger dan 6 miljoen, omdat er naast Joden nog talrijke andere slachtoffers waren zoals Slaven, krijgsgevangenen, verzetsstrijders, gehandicapten, homoseksuelen, zigeuners en andersdenkenden (zoals Jehova's getuigen).

Regine Beer, de Antwerpse onderwijzeres die via boeken en spreekbeurten het fascisme bestreed, is een overlevende van Auschwitz. Omwille van gezondheidsredenen stopte Regine Beer in 2007 met het geven lezingen en spreekbeurten, zij hoopt dat anderen haar getuigenis doorvertellen en blijven waarschuwen voor het oprukkende fascisme bij onder meer de harde kern van het Vlaams Belang. Eentje van hen, voormalig kopstuk Roeland Raes, staat deze maand terecht wegens het minimaliseren en ontkennen van de Holocaust.- 60 jaar na Auschwitz: wat denkt het VB over joden?
- Auschwitz overlevende Regine Beer stopt met lezingen (video)
- Regine Beer: "Het VB vertelt dezelfde onzin als diegenen die mij oppakten"
- Liefdesverhaal in Auschwitz: "We zweefden over de lijken" (video)
- Dr. Jozef Mengele, kamparts in KZ-Auschwitz-Birkenau
.