Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 25 januari 2008

Nederlandse top-advocaat in rechtszaak tegen Wilders

De Nederlandse top-advocaat Gerard Spong gaat een student pro deo verdedigen in z'n klacht tegen Geert Widers, dat zei hij gisteren in het programma 'Nova College Tour'.
Spong sprak in het woensdagavond opgenomen programma met studenten, van wie er één zich beklaagde dat er niks met zijn aanklacht tegen Wilders wordt gedaan.


Volgens Spong is het Openbaar Ministerie bang beticht te worden van politieke vervolging. 'Dat gaat Wilders als eerste roepen', zei Spong. Omdat de student niet de middelen heeft een procedure op te starten bood Spong aan zich pro deo in te zetten. Dertig andere studenten sloten zich hierbij aan. Spong zal de klacht waarschijnlijk indienen bij de hoofdofficier van justitie in Den Haag.Meerdere klachten tegen wilders

Tegen Wilders lopen al een trits klachten, ééntje daarvan komt van advocaat en PvdA-politicus Els Lucas. Zij heeft op 8 augustus vorig jaar aangifte gedaan tegen Wilders voor het aanzetten tot haat jegens moslims na zijn artikel in de Volkskrant. Hij riep hierin op tot een verbod op de koran en een immigratiestop voor moslims. Omdat het OM in Den Haag volgens Lucas weigerde over te gaan tot vervolging is er op 19 november een klacht ingediend bij de hoofdofficier van justitie in Amsterdam. Dat OM is gespecialiseerd in discriminatiezaken. Alle ruim veertig aangiften die na het artikel van Wilders in Nederland zijn gedaan, werden daar verzameld. Omdat ook hier de zaak slabakte, werd twee weken geleden een officiële klacht ingediend bij het college van procureurs-generaal. Als het OM besluit de PVV-leider niet te vervolgen voor discriminatie en het zaaien van haat, stapt Lucas naar het gerechtshof. Dat kan het OM dwingen tot vervolging over te gaan.

- Wilders wil Koran verbieden in Nederland video
- Wilders : "werken of vertrekken"
- Nederland tolereert geen kritiek op Wilders
- Wilders wordt alsnog vervolgd voor haat en discriminatie
.