Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 15 januari 2008

Nieuw Gentse Alliantie.

De jongens van de Nieuw Gentse Alliantie (NGA) lachen er niet mee, ”Op 30 maart breekt de revolutie uit, nemen we het stadhuis in en roepen we de onafhankelijkheid van Gent uit. Onze stad moet weer de fiere vrijstaat van weleer worden.” En voor West-Vlamingen - Gent wordt ironisch wel eens de hoofdstad van West-Vlaanderen genoemd - komt er een immigratiestop."

De NGA werd opgericht door Jan Beke, zoon van oud-burgemeester Frank Beke, en Mong Cocquyt, zoon van Edmond Cocquyt, deken van Gents bekendste winkelstraat de Veldstraat.
Het manifest van de NGA telt intussen een 30-tal punten. Een tsaar gaat de Gentse vrijstaat leiden en voor West-Vlamingen komt er een immigratiestop. Of een verplichte inburgeringscursus. ”Wij worden overspoeld door dat volk. Als ge in een frituur een kleine met mayonaise bestelt, verstaan ze je al niet”, foetert een NGA'er.

De ironie en de kritiek op extreem nationalisme druipen er vanaf. ”Gij moogt dat denken, maar wij nemen onszelf erg au sérieux. En het idee van een onafhankelijk Gent is zo gek niet, want bij de Verenigde Naties zijn er 23 staten aangesloten die kleiner zijn dan Gent. As je er tenminste Zelzate en Terneuzen bij rekent, want die gebieden gaan we annexeren om een uitweg naar de zee te hebben.”

http://www.myspace.com/nieuwgentsealliantie

- NGA verklaart Gent onafhankelijk (video)
- "Gent Onafhankelijk! Vlaanderen Barst!" (documentaire)
.