Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 19 januari 2008

"protestmars tegen bruin"

In de Duitse steden Frankfurt, Magdeburg, Goslar en Salzgitter zijn honderden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen extreemrechts en vreemdelingenhaat. In Frankfurt demonstreerden ongeveer 700 mensen tegen een betoging van het extreemrechtse NPD. De politie pakte zeven aanhangers van extreemrechtse NPD op wegens het dragen van symbolen (oa.swastika's) in strijd met de grondwet.

(Foto: NPD-aanhangers bij een betoging in 2007)


Ook in Magdeburg en Goslar trokken honderden mensen de straat op in een protest tegen een betoging van extreemrechts. In Salzgitter namen ongeveer 600 mensen deel aan een "protestmars tegen bruin". "We willen aantonen dat NPD hier niets te zoeken heeft", aldus de demonstranten.

Meer over NPD:

- Duitse NPD-voorzitter krijgt 4 maanden cel voor ontkennen Holocaust
- Duitse politie rolt neonazi-jeugdkamp op (video)
- Mantelorganisaties VB gaan op bezoek bij Duitse neonazi's
- NPD'er veroordeeld voor hitlergroet
- Oogje op Polen & negationisme
- De Vlaamse kameraden van de NPD

.