Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 24 januari 2008

SIOE (Sukkels In Opperste Extase)


De SIOE ('stop islamisation of europe') wil Zaterdag gaan demonstreren op de Dam in Amsterdam. Hun thema is eenzijdig simpel: “tegen de islamisering”. Om 1 uur 's middags wil men een manifestatie houden met een aantal sprekers. Volgens de reguliere pers worden er zo'n 300 betogers verwacht. Extreem-rechtse groepen zijn niet uitgenodigd, en de organisatie heeft alle neo-nazistische symboliek verboden. Wel wordt er binnen het extreem-rechtse circuit opgeroepen om op eigen gelegenheid mee te doen met de demonstratie.

Antiracisten zullen aanwezig zijn om een geweldloos protest te uiten tegen dit bizarre samenraapsel van libertairen, extreem-rechtsen, nationalisten en opportunisten. Er wordt opgeroepen om ook op de Dam aanwezig te zijn om flyers uit te delen en de discussie aan te gaan met omstanders en demonstranten.

De SIOE is een club die in eerste instantie in Denemarken is opgericht door de extreem-rechtse politicus Anders Gravers, na alle ophef omtrent de spotprentenaffaire. Het is een extreem beperkte one-issue beweging, met tot nu geen ambities en meningen op een ander vlak. Waarschijnlijk om zoveel mogelijk mensen uit verschillende groepen aan te kunnen spreken en te mobiliseren. Dit ging mis in Brussel vorig jaar: bij de aanloop voor een demonstratie werd de organisatie en aandacht al snel overgenomen door extreem-rechts. Vlaams Behang aanhangers en neo-nazis probeerden de ondertussen verboden demonstratie toch door door te zetten waarbij iedereen is gearresteerd.


-Nederlandse SIOE-betoging flopt gigantisch (video)