Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 20 januari 2008

'Veel gekker kan het niet worden'

Geert Wilders laat komende week verstek gaan bij de presentatie van zijn biografie. Hoewel de PVV-leider aan een deel van het boek heeft meegewerkt, weigert hij het journalistieke werk in ontvangst te nemen vanwege onenigheid met een van de auteurs. In de biografie, met de titel 'Veel gekker kan het niet worden', proberen de schrijvers een beeld te schetsen van de mens achter de politicus.


Aan de orde komen onder meer de opkomst van Wilders in de politiek, zijn vertrek uit de VVD en de oprichting van de PVV.
Centraal staat de anti-islamitische houding van Wilders en zijn PVV. Ook Wilders' leven van voor zijn politieke loopbaan passeert de revue. Verder beschrijven de auteurs hun ervaringen bij het schrijven van het boek. De schrijvers spraken onder andere met vrienden van Wilders, lokale en landelijke politici, opiniepeilers en diverse journalisten. Ook Wilders zelf komt aan het woord, maar hij zegde zijn medewerking aan de biografie op nadat een van de auteurs zich in een column kritisch over hem had uitgelaten.


(DP)