Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 28 januari 2008

Vlaams Belang is spreekbuis kwijt

Het mannenblad Menzo verschijnt vanaf eind februari als tweemaandelijks blad dat vooral over sport zal gaan. De nieuwe hoofdredacteur wordt Jorn Van Besauw (hln). De herlancering is het gevolg van de overname van 60 procent van de aandelen van MetaMedia door De Vrije Pers. Wie Menzo af en toe open slaat, kon er moeilijk naast kijken, het Vlaams Belang kreeg een wel bijzonder prominente plaats in het blad voor de rechtsdragende man. Marie-Rose Morel, Gerolf Annemans, Filip Dewinter, FrankVanhecke, Marthias Storme en Verstrepen kwamen er aan bod voor een uitgebreid interview.

Dat op korte tijd alle VB-toppers opdraafden vond voormalig hoofdredacteur Melkebeek niet abnormaal, "We interviewden gewoon mensen die door de actualiteit belangrijk waren".
Uitgever en hoofdredacteur Dirk Melkebeek en freelance journalist Michaël Vandamme hebben beiden extreem rechtse sympathieën en werden geschoold bij TAK (Taalaktiekomitee) en NSV (Nationalistische Studentenvereniging). Vandamme was halverwege de jaren negentig ook twee jaar preses van de Brusselse afdeling van het NSV, Vandamme's echtgenote is actief binnen het Vlaams Belang.

Lees ook
-Tussen het vrouwelijk schoon en de moto's door klinkt in 'Menzo' de stem van het VB,

(barth)