Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 19 januari 2008

Vlaamse Volksbeweging wil af van rechts imago


De Vlaamse Volksbeweging wil zich in de toekomst steeds meer afscheuren van het rechtse bewind waarmee de partij gelinkt wordt, dat was de boodschap op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de Gentse Lakenhalle"De laatste jaren is er een toenemende eenzijdige oriëntatie in de Vlaamse beweging merkbaar. Vaak krijgen we de stempel van rechts tot uiterst rechts opgeplakt en nu wil ik samen met de partij die eenzijdige oriëntatie helpen doorbreken."
vertelt Eric Defoort, die pas sinds vorig jaar is aangesteld als nieuwe voorzitter van de VVB .
Afgelopen jaar was een jaar vol politieke primeurs: "Nog nooit is er zo een intens politiek debat gevoerd over de bruikbaarheid van België als bestuursniveau." Toch draaide het voor Defoort uit op een sisser: "Ik ben ontgoocheld door het gebrek aan inzicht, koelbloedigheid en vooral durf bij de Vlaamse onderhandelaars." De Vlaamse Volksbeweging schaart zich overigens achter het separatisme."Zoals VRT-journalist Siegfried Bracke zei in Humo moet het naderende einde van België als bruikbaar bestuursniveau worden aangewend."
Roland Jennes zit voor Vlaams Belang in de Deurnse districtraad. Klik Hier voor een grotere afbeelding.(gva)