Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 18 januari 2008

“We gaan op safari, maar het is beter om de dieren niet te voederen”

Filip Dewinter (VB) nam donderdag een aantal politici van Europese rechtsradicale partijen (*) mee op sleeptouw in Antwerpen- Noord en Oud-Borgerhout. De bustocht liep via een aantal multiculturele wijken en de belangstelling voor Arabische opschriften op winkelruiten was bijzonder groot bij de buitenlandse delegatie.


“We gaan op safari, maar het is beter om de dieren niet te voederen”, klonk het bij aanvang van de bustocht. De 15 extreem-rechtse collega's bleken achteraf niet echt onder de indruk. Na de provocatieve wandeling doorheen de Seefhoek, begeleid door de politie, zei één van de gasten zelfs: "dat valt hier nog mee met die Islamisering". De wandeling verliep zonder incidenten.
Morgen brengt Gazet van Antwerpen een uitvoerig verslag over hoe de achterban in de volkscafés reageert op het Europees bezoek. (meer op AFF)

(*) Duitse 'Republikaner' en 'Pro Köln', FPö (Oostenrijk), het Spaanse 'Tierra y Pueblo', 'Lisistrata' (Italië) en 'Alsace D'Abord' (Frankrijk).
.