Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 10 januari 2008

Vanhecke beslist zaterdag

Op de partijraad van zaterdag zal blijken of Frank Vanhecke kandidaat is om zichzelf op te volgen als voorzitter van het Vlaams Belang. Indien niet lijkt Bruno Valkeniers de gedoodverfde nieuwe voorzitter. Er lijkt echter nog een uitweg indien zaterdag geen van beide opties het haalt, met zowel grote voor- als nadelen. Vanhecke zou nog kunnen aanblijven tot de Vlaamse verkiezingen van 2009. Dat heeft het voordeel dat de nieuwe voorzitter - Valkeniers - na de verwachte neergang ten opzichte van het electorale hoogtepunt van 2004 met een propere lei kan starten.

Update 12-01-2008

Frank Vanhecke is geen kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van het Vlaams Belang. Dat heeft hij zaterdag aangekondigd op de partijraad en nadien in zijn nieuwjaarstoespraak. Bruno Valkeniers stelt zich wel kandidaat en lijkt de gedoodverfde opvolger te worden.
Meer over Vlakeniers op AFF (Klik Hier)