Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 17 februari 2008

Betoging voor mensen zonder papieren in BrusselDriehonderd mensen hebben zaterdagnamiddag in Brussel een betoging gehouden om hun steun te uiten aan de mensen zonder papieren in België.
De betogers eisten een eind aan de uitwijzingen, de sluiting van de gesloten vluchtelingencentra en een regularisatie voor alle mensen zonder papieren.


Ze vinden het niet kunnen dat de regeringsonderhandelaars een economische migratie voorstellen terwijl zij in de kou blijven staan. "Het is voor de vluchtelingen die al jaren in België verblijven schrijnend om te horen dat er gedacht wordt aan een vorm van economische migratie. Er wordt een dubbele boodschap verspreid. De Belgische economie heeft nood aan buitenlandse werkkrachten om de gaten op de arbeidsmarkt te vullen, maar die uitnodiging geldt blijkbaar niet voor iedereen want mensen die hier al jaren zijn, mogen niet werken omdat ze zogezegd illegaal zijn. Ons antwoord is duidelijk: wij zijn hier, wij kunnen werken en we willen werken." aldus Oscar Flores, woordvoerder van het Udep (Union pour la Défense des Sans-Papiers)


-Fakkeltocht voor regularisatie van mensen zonder papieren in Gent
-“Cirkels van Stilte” in hele land.
-Regularisering voor mensen zonder papieren geëist
-Kinderrechtencommissaris slaakt alarmkreet
.