Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 21 februari 2008

Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen

Silvy Van Beers (26), gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Arendonk, is zaakvoerster van Tattoo-studio Yggdrasil. Een bezoekje aan de website van Yggdrasil leert ons dat Silvy vooral mikt op klandizie met extreemrechtse sympathieën. 'One of the best Belgian female tattoo artists', zoals Van Beers zichzelf voorstelt.
(Foto: Silvy Van Beers en een tattoo uit haar assortiment neonazistische symbolen)


De tattoo-shop lijkt gespecialiseerd in het zetten van Swastika's, Runekruizen, nazi-slogans en allerhande symbolen die verwijzen naar neonazistische verenigingen zoals Blood & Honour en Combat 18. Zo maakt de zaak ook reclame met foto's van klanten die een driebenige swastika met daarin de cijfers 828 op hun kale schedel laten tatoeëren. In neonazimilieus staat 828 voor 'Heil Blood and Honour'. De algemene SS-spreuk 'Meine Ehre heißt Treue', wordt eveneens voor een zacht prijsje op de arm getatoeëerd door VB-gemeenteraadslid Silvy Van Beers.
Het VB-gemeenteraadslid zet nog andere sterk beladen voorbeelden van tatoeages in de etalage. Behalve de talrijke door extreem rechts gekaapte Keltische symbolen, is op een van de reclamefoto's ook een boksbeugel met het cijfer 18 in te zien. 18 staat voor de eerste en de achtste letter van het alfabet: A en H, een verwijzing naar Adolf Hitler. Daarrond is de tekst 'fighting breed' getatoeëerd.
Vlaams Belang voorzitter Vanhecke, die afgelopen zomer nog vroeg om hem de onbehoorlijke extremistische elementen in zijn partij te tonen (video), reageert zoals vanouds : "Ik wil eerst nagaan wat er aan de hand is vooraleer ik uitspraken doe."
Partijmedewerker Bjorn Roosse (liefhebber van neonazistische video's), Sandy Neel (in September '07 nog op nazibedevaart in Oostenrijk en Duitsland), Roland Pirard (schreef onlangs een Franstalig boek waarin Hitler wordt goedgepraat) , Maria de Berlanger (legde als gemeenteraadslid de eed af met een onvervalste Hitlergroet). Het zijn maar enkele voorbeelden van onbehoorlijke extremisten binnen de partij waarover voorzitter Vanhecke nog steeds nadenkt, in de stille hoop dat alles koelt zonder blazen.
Silvy Van Beers, die ook zetelt in de politieraad Kempen Noordoost, werd zo'n twee jaar geleden door haar partij nog voorgedragen als kandidaat-burgemeester van Arendonk. De verkiezing van Van Beers als politieraadslid was verrassend. Om verkozen te worden had het Vlaams Belang-raadslid de steun nodig van een andere oppositiepartij.
Silvy Van Beers heeft naar eigen zeggen geen weet van de foto's die op haar eigen website staan, noch van de betekenis ervan. "Wie u verteld heeft dat er hier neonazistische slogans of beelden worden getatoeëerd, weet er niets van. Ik wil daar verder geen commentaar over kwijt."
Toch werd de site 'opgekuist', op één foto na (afbeelding boven) verdwenen alle neonazistische tattoo's uit het 'art-book'.

- Voor een tattootje fijn, moet je bij het VB zijn
- Vlaams Belanger schrijft Hitler-boek
- waar zijn die onbehoorlijke vreselijke extremisten ? Toon ze mij (video)
- VB-fractievoorzitster samen met Voorpost & SMF op Nazi-bedevaart
- Nazi’s en antisemieten, de oude vrienden van Filip Dewinter
- 'Dewinter moet alle neonazi's buitengooien'

(DM)