Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 11 februari 2008

NSV'ers vrijgesproken


De correctionele rechtbank heeft maandag vijf twintigers vrijgesproken van het aanbrengen van vernielingen in studentencafé Markies de Sade in Antwerpen. Ze zouden deel hebben uitgemaakt van een grote groep jongeren die na een betoging van de extreemrechtse studentenvereniging NSV de inboedel van het café kort en klein hadden geslagen.


(afbeelding : NSV-pamflet)


De Nationalistische Studentenvereniging (NSV) hield op 8 maart 2007 een betoging tegen de Waalse socialistische partij PS. Na afloop vielen enkele tientallen NSV'ers de Markies de Sade aan de Stadswaag binnen. Er werden glazen bier op de grond gesmeten en ook de uitbater werd ermee bekogeld. Hij kondigde daarop aan dat hij zijn zaak ging sluiten, maar die beslissing viel niet in goede aarde bij de jongeren. Ze sloegen de inboedel kort en klein en verwondden daarbij ook de uitbater en zijn vriendin.
De politie pakte een zestigtal jongeren op. Vijf van hen moesten voor de rechtbank verschijnen. Het openbaar ministerie vorderde voor een van hen zelf de vrijspraak, omdat hij voor iemand anders aanzien was. De vier anderen hing tien maanden cel boven het hoofd en een boete van 550 euro. De rechtbank vond hun betrokkenheid echter niet bewezen.

-Schandalige vrijspraak in NSV-proces
-NSV-voorzitter leidt fysieke raid op linkse studenten
-"NSV moet mars door instellingen voorbereiden"
-Extreem-rechtse jongeren voor strafrechter wegens geweld op NSV-betoging
-Limburgse VB-lijsttrekker reageert op extreem-rechts geweld in Antwerpen
-"De NSV: Recht voor de Vuist."
-Vlaamse extremisten verstoren Te Deum (video)
-NSV haalt Nederlandse neo-nazi naar Hasselt voor toespraak
.