Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 15 februari 2008

Proces Hitlergroet uitgesteld


Het Jetse VB-gemeenteraadslid Maria Lichtert de Berlanger (foto) stond vandaag terecht voor de Hitlergroet die zij op 2 december 2006 bij haar eedaflegging als gemeenteraadslid zou gebracht hebben.
Het Vlaams Belang gemeenteraadslid ontkent de Hitlergroet met klem en zegt dat ze enkel wou vermijden dat haar afgezakte cape haar hele arm zou blootleggen. Om enige duidelijkheid te scheppen was de burgemeester van Jette, Hervé Doyen, vandaag als getuige gedagvaard .


Omdat de advocaat van Maria de Berlanger (meester Vic Van Aelst) pas om 11.00 uur op de rechtbank kon zijn en de burgemeester van Jette niet zolang kon blijven, stelde de rechtbank het proces uit naar 14 maart. Het openbaar ministerie eist een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel.

-Video : eedaflegging Maria de Berlanger
- De Hitlergroet voor beginners
- Vlaams Belang gemeenteraadslid riskeert 3 maand cel na Hitlergroet
- "Iedereen legt zowat op deze manier de eed af"
- Neonazi-bijeenkomst in VB-secretariaat