Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 2 februari 2008

Varia : Toots Thielemans krijgt eigen straat


In Vorst krijgt onze grootste, nog levende Brusselse jazzlegende een eigen straat.
De wereldberoemde mondharmonicaspeler zelf zegt zeer vereerd te zijn, al kan het nog even duren voor de straat een bordje met zijn naam krijgt.


Op een verkaveling vlakbij van het gemeentehuis van Vorst komt binnenkort een nieuwe woonwijk. Voor de nieuwe straten zijn nieuwe namen nodig en daarvoor werd onder andere gedacht aan jazzlegende Toots Thielemans
Maar een straat kan bij wet alleen zijn naam ontlenen aan overleden personen en Toots is nog springlevend. Mogelijk krijgt de woonwijk met 239 duurzame woningen later de naam Toots Thielemans, de straat kan dan eerst Bluesette heten, naar de het deuntje dat hem wereldberoemd maakte (video).

Thielemans is een monument in de jazzwereld, zo speelde hij onder andere samen met grote namen zoals Ella Fitzgerald en Paul Simon. Thielemans is ook een vrij begenadigd Jazzgitarist. Naast Toots Thielemans werden er in Vorst ook nog twee andere straten naar bekende personen benoemd in Vorst. Ook de in 1934 overleden Vorstse politicus Auguste Heene en de vermoorde Brusselse verzetstrijder Hyppolite Vervack (1901-1944) worden vereeuwigd in een straatnaam.

Toots in zijn Brusselse Marollen( FM Brussel)