Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 5 februari 2008

VBer met losse handjes laat opnieuw van zich horen


Zaterdagnacht is een 17-jarige jongen gewond geraakt in Mezenstraat in Zonhoven. De jongen was bijna thuis toen hij geroepen werd door zijn overbuurman, Vlaams Belanger Patrick Wissels. “Die kwam ook bij zijn huis aan. Mijn zoon kreeg zonder de minste aanleiding een klap in het gezicht en moest voor verzorging naar de dienst spoedgevallen”, aldus de vader van het slachtoffer. Politie HAZODI stelde proces-verbaal op voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen.
Het is niet de eerste keer dat de Zonhovense Vlaams Belanger, die berucht is voor z'n kwade dronk, voor dergelijke feiten met de politie in aanraking komt.

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 september 2004 stapte Wissels met zijn broer Frank café Mazurska aan de Wijvenweg in Zonhoven binnen. Klant Boudewijn Aerts, die bij Wissels in de buurt woont, had net iets te drinken besteld toen Frank en Patrick Wissels café Mazurska binnenkwamen. Hij riep cafébaas Peter Polders toe: "En geef die twee musketiers er ook een". De broers ontstaken in woede, stonden briesend op, liepen recht naar hem toe en begonnen op zijn gezicht te timmeren. Aerts liep een blauw oog en een neusbreuk op.

Toen cafébaas Polders het duo beval zijn café te verlaten, keerden ze zich tegen hem. De twee mannen werkten hem tegen de grond en schopten tegen zijn hoofd. Toen Polders zichzelf in veiligheid probeerde te brengen, sloeg Wissels een fles of een glas stuk op zijn hoofd. De lokale politie stelde een proces verbaal op en de ambulance bracht Polders naar het ziekenhuis, waar een arts een diepe hoofdwonde van 10 centimeter lang bij hem vaststelde.

Bert Schoofs, toen voorzitter van het VB in Limburg, begon meteen aan de schadebeperking. Zodra hij alle feiten op een rijtje had, zou het partijbestuur over de toekomst van Wissels beslissen, beloofde hij de pers. Die toekomst zag er niet goed uit: "Leden die de partij zwaar in opspraak brengen, zetten we onherroepelijk uit de partij", luidde het.
Wissels bleef echter in de partij maar moest een stap terug zetten, zijn raadszetel ging naar Patrick Bulen.

In 2006 werd Wissels (foto) opnieuw lijsttrekker op de VB-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, hij kreeg ook de achtste plaats op de VB-lijst van de provincieraadsverkiezingen. "
'De wil van het volk', zei Wissels toen, "Veel mensen vonden mijn stap terug onnodig. Ze vroegen me terug op te komen". Naast gemeenteraadslid is Wissels ook afdelingsvoorzitter in Zonhoven en lid van de regionale raad van het VB. Of de Zonhovense geweldenaar, naar het voorbeeld van Bart Debie, nu ook het plaatselijke uithangbord wordt van een website over criminaliteit, is nog niet helemaal duidelijk....-Zinloos geweld met Patrick Wissels (VB)
-VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares


(bron: Blokwatch, Gva)