Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 13 februari 2008

Vlaams Belang wil verbod op Fenomenale Feminatheek in Gentse Vooruit


Het Vlaams Belang laat zich graag profileren als dé partij van de vrije meningsuiting en naar eigen zeggen zijn ze ook de poortwachters van onze Vlaamse Cultuur. De iets wakkere burger weet echter beter, als geen ander is Vlaams Belang er steeds als de kippen bij om afwijkende geluiden en culturele manifestaties die buiten de (nauwe) lijntjes van hun ideologie kleuren, in de ban te doen. Zo wou het Vlaams Belang alleen al in september 2007 een fototentoonstelling over vluchtelingen, een ramadanfestival, een modeshow en een theaterstuk (illegal beauty) verbieden.

(foto uit de Fenomenale Feminatheek)Niet anders vergaat het de veelbesproken 'Fenomenale Feminatheek' (een 40 jaar oude collectie naaktprentjes) van de Vlaamse schrijver Louis Paul Boon.
De fractie van het Vlaams Belang in de provincieraad van Oost-Vlaanderen eist dat de tentoonstelling in de Gentse Vooruit geannuleerd wordt. "Dat deze tentoonstelling plaatsvindt en bovendien in een instelling die rijkelijk en hoofdzakelijk door de overheid wordt gesubsidieerd, is voor het Vlaams Belang onaanvaardbaar", luidt het

Nochtans, behalve Alexandra Colen viel indertijd geen enkele VB'er over de naaktmodellen die Jurgen Verstrepen (ondertussen overgestapt van VB naar LDD) regelmatig op zijn website plaatste (mirror). De modellen op Verstrepens site, voor jong en oud toegankelijk, waren vooral bedoeld om de aandacht van potentiële kiezers te vangen. 'Functioneel naakt', zeg maar. De kritiek van ALexandra Colen aan het adres van Jurgen Verstrepen viel bij de partijtop in slechte aarde, Filip Dewinter vond de puriteinse opvattingen van La Colen compleet achterhaald en noemde zijn partijgenote zelfs 'een kwezel'. Senator voor het Vlaams Belang Anke Van dermeersch beloofde zelfs ooit in playboy te gaan staan als ze verkozen werd bij de Europese verkiezingen in 1999.

(afbeelding: Anne Van Hoof bij de laatste parlementsverkiezingen)

Terug naar de Fenomenale Feminatheek in de voor Vlaams Belang weinig functionele Vooruit,
de partij dreigt nu met een voorstel om de subsidies van het Gentse cultuurcentrum af te nemen als de tentoonstelling toch doorgaat. "Desnoods zal de politie gevraagd worden om op te treden", aldus Vlaams Belang. De organisatoren vinden de klacht en dreigementen van Vlaams Belang erg voorbarig, het staat immers nog niet vast in welke vorm de foto's tentoongesteld zullen worden. Op dit moment is er zelf niet eens een selectie gemaakt uit de duizenden afbeeldingen grote verzameling van de Vlaamse schrijver
In een interview op radio 1 verklaarde de organisator dat de getoonde foto's volledig binnen het wettelijk kader zullen vallen en indien nodig worden minderjarigen de toegang ontzegd.
De Boon-tentoonstelling is op vrijdag 4 april te zien in de Vooruit tijdens het literaire festival in Gent.

- Fenomenale Feminatheek : motie Vlaams Belang weggestemd (video)
-Vlaams belang gaat bloot voor een beter imago
-Alexandra Colen vs Jurgen Verstrepen
-De foto's die de provincie Antwerpen verbood (foto)
-Vrije meningsuiting. Alleen als het in het kraam van het VB past
-Antwerpen schrapt expo foto's Boon
-Verkeerde beslissing, verkeerde partij
-Louis Paul Boon Genootschap
.