Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 6 februari 2008

"Wij bedienen hier geen joden, eruit "

De Amerikaanse professor Marcel Kalmann (foto) was twee weken geleden enkele dagen in Brugge en ging op de laatste dag van zijn bezoek iets drinken in café Le Panier d'Or op de Brugse markt. Toen Kalmann er zijn hoed af deed, kwam zijn keppeltje bloot. Een ober die het keppeltje opmerkte, wees de man onmiddellijk de deur: "Wij bedienen hier geen joden, eruit". Geschokt door het voorval stapte Kalmann een andere horecazaak binnen en vertelde zijn verhaal, waarna de politie werd gebeld.


Er werd gezegd dat de man best naar het politiekantoor kon komen. Daar wou Kalmann zijn verklaring in het Engels afleggen, maar dat mocht niet. "De jonge politiebeambte maakte duidelijk dat ze zijn verhaal niet geloofde, en liet hem niet toe zijn verklaring in het Engels af te leggen", schrijft Joods Actueel. De kelner spreekt niet tegen dat de man uit het restaurant werd gezet, ‘maar dat gebeurde omdat de man eigenaardig deed’. Restaurant- en barhouders in de omgeving die van het voorval kennis namen waren vooral geschokt door de exorbitante prijs die Le Panier d'Or aan professor Kalmann voor zijn koffie vroeg, namelijk €6,5 of driemaal de normale prijs.
Kalmann zelf is echter vastberaden te vechten voor gerechtigheid en laat zich door deze zaak niet intimideren. ‘Ik ben geboren in de hel van Auschwitz en ben opgegroeid in een hel van Jodenhaat en mishandeling. Dit voorval zal mij zeker niet op de knieën brengen. Iedereen moet weten wat er gebeurd is opdat mijn kinderen en kleinkinderen dit nooit hoeven mee te maken. Dat is al wat ik wens’. De professor wil klacht indienen bij het Comité P, dat toezicht uitoefent op de politiediensten

Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding zegt jaarlijks een 60-tal meldingen te ontvangen van gelijkaardige antisemitische incidenten of negationisme en betreurt het onaanvaardbare optreden van de politie in deze situatie.

Burgemeester Patrick Moenaert zegt dat de politie opdracht kreeg om na te gaan wat zich precies heeft voorgedaan. Hij eist volledige opheldering en zegt dat de stad Brugge in het verleden racisme en discriminatie nadrukkelijk heeft veroordeeld, onder andere via de organisatie van een concert ter nagedachtenis van Raphaël Mensah.
Mensah werd begin mei 2006 het slachtoffer van zinloos, racistisch geweld. Hij werd langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis (Brugge), in de buurt van het extreemrechtse skinheadcafé De Kastelein, aangevallen door een groep neonazistische skinheads en overleed enige maanden later.- Schokkend Antisemitisme in Brugge (Joods Actueel)
-Racistisch geweld in Brugge na optredens neo-nazistische groepen (blokbuster)
-De Kastelein opent opnieuw de deuren (het volk)
-Racistisch geweld in Brugge. “Geen overlast”? (lsp)

(hbvl)