Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 7 maart 2008

Betoging in Gent : 200 administratieve aanhoudingen

Gisteren liep de NSV-betoging en tegenbetoging gedeeltelijk uit de hand, nog voor het begin van de manifestatie hadden een hondertal anarchisten en NSV'ers zich van de optocht afgesplitst en trokken via een niet toegelaten parcours richting de Overpoortstraat, waar veel studentencafés gehuisvest zijn. Alhoewel er aan de Overpoort geen echte opstootjes waren, greep de politie hardhandig in en werden aanhoudingen verricht. Bij het tumult raakten enkele betogers gewond. (meer)

De tegenbetoging van Blokbuster en de Actief Linkse Studenten was met 1200 betogers een groot succes te noemen, de NSV-betoging bracht amper 250 man op de been. Beide betogingen verliepen rustig. Aan de start van de NSV-betoging (Vrijdagsmarkt) ook opvallend veel buitenlandse skinheads (hoofdzakelijk uit Nederland) die tegenbetogers en kijklustigen fotografeerden en bedreigden, zij moesten opkrassen of er zouden klappen vallen.
Na afloop van de betogingen trokken de meeste deelnemers onmiddellijk huiswaarts. Rond middernacht was alles terug rustig in de Gentse binnenstad.
- Humor: Grote leiders VB evalueren NSV-betoging te Gent
(video)
- De jonge herauten van de haat
- 3300 handtekeningen tegen erkenning extreem-rechtse studentenvereniging
- 1.200 betogers - bedankt anti-fascisten!
- NSV-betoging brengt vanavond extremen naar de binnenstad
.