Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 28 maart 2008

'Fitna'

Net wat ik dacht dat het ging zijn; een tv-versie van de Vlaams Blok-folders uit de jaren'90. Een tekenend beeld was dat van de betogende moslims in Londen: als ze tóch zo gevaarlijk zijn, waarom vermoorden ze die paar agenten dan niet? Het is niet omdat een paar procenten van de moslims extreem denkt, dat ze dat allemaal doen. Het is niet omdat het Vlaams Blok hier 20 procent haalt, dat élke Vlaming er één is.
Kristof S'Jongers in HLN

Voor wie verslaafd is aan haat, helpt het niet dat je het uitlegt. Het ergste wat je die mensen kan aandoen, is hun zondebok afpakken. Maar allez, ik ga het toch maar zeggen. Ik kijk iedere zaterdag naar alle religieuze uitzendingen op Ned 2: islamitische, hinduïstische, christelijke, Bhudistische, Joodse, alles. Het gaat altijd over mensen dichter bij mekaar brengen, over wederzijds respect, over mekaar proberen te begrijpen.
Edith Legrand in DM

Mens mens, wat een non-event die film. Op een weekje heb ik iets gelijkaardig verzameld over de Amerikaanse buitenland politiek, de Chinese mensenrechtenpolitiek, en why not, over Wilders zelf. Geeuw, we weten dat er overal extremisten zitten, niet in het minst in Wilder's partij zelf.
D. D in hln

Hier was dus al die heisa over de afgelopen maanden. Een handig in mekaar gestoken propaganda filmpje gelijkend op wat de Nazi''s maakten in WO2. Zonder enig probleem kan je mits wat zoeken hetzelfde anti Christelijk filmpje maken, of een anti Homo filmpje, of een anti om het even wat filmpje. Om het met de woorden van Mieke Vogels te zeggen ''veel blabla, weinig boem boem." Moet dit filmpje verboden worden? Neen hoor, ze doen maar. De enigen die in dit verhaaltje zullen geloven geloven er nu reeds in.
Dirk Celis in GvA