Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 16 maart 2008

Geen Blood & Honour in Lommel

De lokale politie van Lommel was gisteren extra alert voor kerkhofbezoekers van extreemrechtse signatuur. Aanvankelijk zou Blood & Honour er hun jaarlijkse bijeenkomst houden gevolgd door een concert 'ter herdenking van gevallen helden', maar eind januari schrapte de Vlaamse tak van Blood & Honour alle activiteiten voor minstens zes maanden (mirror).
(foto: Blood and Honour op het Duitse militaire kerkhof bij een eerdere helden herdenking)

Tot die afgelaste activiteiten behoorde ook het geplande kerkhofbezoek en concert van gisteren. Volgens hoofdcommissaris Bart Voordeckers had de Lomelse politie geruchten opgevangen dat er alsnog een bijeenkomst zou plaatsvinden, daarom werd het Duitse militaire kerkhof aan de Dodenveldstraat extra in het oog gehouden. Er kwam niemand opdagen.

Vorig jaar op 10 maart verzamelden in Lommel een honderdtal neonazi's aan het kerkhof (foto).
Ze herdachten er de gesneuvelde SS'ers met speeches en de gebruikelijke Hitlergroet .
De Vlaamse televisiezender VTM bracht daarover de reportage: 'Undercover bij de neonazi's'


- Blood & Hounour Vlaanderen schrapt alle aangekondigde activiteiten
- Blood & Honour in Schoten (Video)
- Lommel wil Nazi-verbod
- Blood & Honour in wolfsdonk (Aarschot) 2 (Video)
- Lommel keurt reglement Neonazi-manifestaties goed
.