Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 1 maart 2008

Geen VB-propaganda in Schotense bibliotheek


Schoten moet meer het Pallitierke lezen, althans dat is de wil Marie Rose Morel en haar VB-fractie. 't Pallieterke prijst zichzelf aan als "weekblad voor mensen met een goed hart en een slecht karakter". Hoewel het blad volhoudt geen officiële bindingen te hebben met politieke partijen of drukkingsgroepen, leunt het toch zeer sterk aan bij het Vlaams Belang in zijn opinies.
Karel Dillen, de oprichter van het Vlaams Blok was (soms onder een schuilnaam) jarenlang medewerker van het blad. Zijn zoon, Koen Dillen, is op dit moment de auteur van de berichten uit Frankrijk. Voor het Pallieterke ging de jongste Dillen zelfs de bij verstek ter dood veroordeelde en naar spanje gevluchte Leon Degrelle interviewen. (De gewezen fascistische politicus en SS-Hauptsturmführer ligt bij het VB in de hoogste schuif, voor het interview ging Koen Dillen zelfs gewillig op de foto met Degrelle). Kortom, lectuur die in Schoten niet mag ontbreken.
Omdat de stedelijke bibliotheek het Pallieterke niet in haar aanbod heeft zitten, schonk Morel ze een gratis abonnement. Sindsdien krijgt Marie-Rose wekelijks een gefrankeerde (bruine?) enveloppe met daarin het haat-vodje teruggestuurd. Met een begeleidend briefje van de bibliothecaris dat het 'geschenk' niet gewenst is. De zaak werd door de licht ontvlambare VB-deerne aangekaart op de gemeenteraad, niemand steunde de klacht van Vlaams Belang.


- De fascistische bondgenoten van het Vlaams Belang
- 't Pallieterke bekent
.