Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 4 maart 2008

"Gij was beter in Auschwitz in de as verdwenen"

De Gentse bakkerij van de joodse familie Bloch sluit eind maart zijn deuren, na 110 jaar. Te hoge loonkosten en zware BTW-aanslagen maken dat de zaak niet meer rendabel is, zeggen Jacques en François Bloch.
Vanmorgen lag er evenwel een racistische dreigbrief in de bus van de gerenommeerde bakker.

(foto: bakkerij Bloch begin 20é eeuw)Volgens het magazine Joods Actueel is de anonieme briefschrijver zeer tevreden over het verdwijnen van de zaak en schreef in z'n dreigbrief "Stinkende Turken stelt gij tewerk. Gij zijt de grootste hypocriet in de omtrek. Gij was beter in Auschwitz in de as verdwenen" en "Bloch het zwarte kruis in de Veldstraat, een beul voor zijn werkneemsters". De brief sluit af met "Bloch, de SS'er onder de bakkers en ver daarbuiten. Gij varken van een vent". Zaakvoerder Jacques Bloch hing de brief uit op de voordeur van zijn zaak. Hij ziet er een verontrustende vorm van primair racisme in maar wenst geen klacht in te dienen. In het verleden was de bakkerij ook al het mikpunt van racisme, op de gevel werden toen de woorden "sale Juif" geklad. (Jacques Bloch voegde eraan toe: ' et fière de l'être')
Een ex-werknemer schrijft vandaag op de nieuwssite van een Vlaamse krant : 'Bakker Bloch ken ik als een strenge baas, maar wel een vent die in zijn winkel mensen van alle kleuren en strekkingen werk bezorgde.' Bakkerij Bloch uit de Gentse Veldstraat is vooral gekend voor z'n lekker brood en heerlijke boterkoeken.


- Café 'Leeuw van Vlaanderen' pakt uit met SS-opschrift
- Negationist en neonazi David Duke te gast bij bodyguard Dewinter
- Joodse gemeenschap countert Vlaams Belang (video)
.