Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 9 maart 2008

Het Mekka aan de Leie, ........ Desselgem!


Naar schatting 100 mensen hebben vrijdagavond deelgenomen aan een betoging die het Vlaams Belang in Desselgem organiseerde tegen de erkenning en werking van de plaatselijke moskee. Voor de actie van vrijdagavond verspreidde Vlaams Belang 18.000 pamfletten, toch bleef de opkomst ver onder de verwachtingen. Met 120 manschappen was de politie zelfs sterker vertegenwoordigd, een fenomeen dat we de laatste maanden bij anti-Islam betogingen wel vaker zien.

De moskee in het 'Islamitische broeinest' Desselgem (deelgemeente van de stad Waregem*) was één van de zes Vlaamse moskeeën en de enige in West-Vlaanderen die in december 2007 door Vlaams minister Marino Keulen erkend werd. Het Vlaams Belang wil die erkenningen voor de Raad van State aanvechten en intussen op het terrein actie voeren. Volgens Filip Dewinter (vrijdagavond ter plaatse aanwezig) past de moskee niet in een volksbuurt: 'De Moskee zal voor overlast zorgen, ze is een rem op de integratie en de volgende stap in Desselgem zal het optrekken van een minaret zijn, als teken van verovering.'
Het traject van het protest werd aangepast door de burgemeester, opdat de demonstranten niet langs de moskee zouden passeren.

Plaatselijk VB-gemeenteraadslid Dieter Alyn kreeg een schouderklopje(?) van Dewinter omdat hij de opening van de moskee had bijgewoond, 'Natuurlijk moeten we ingaan op een dergelijke uitnodiging. Later ervaren we wel dat de open dag met koekjes en thee maar schijn is.' vergoelijkte Alyn z'n bezoek.

Twee betogers uit Ooigem zijn er niet gerust in. 'We hebben al te veel negatieve ervaringen met vreemdelingen', vertelt ene David. 'En ik vind het erg dat we met Vlaams geld de imam betalen, dat zou je eens moeten proberen in Marokko', voegde zijn echtgenote daaraan toe. ' Op dinsdag 11 maart doet Vlaams Belang hetzelfde kunstje nog eens over in wat voor hen' de Gazastrook aan de Dijle' moet zijn, Mechelen.

* Waregem en zijn deelgemeenten tellen samen 36.000 inwoners, waarvan 250 moslims (0.7 %).

- Actie in Gent en Desselgem
- Desselgem: Bewoners ongerust over protestactie VB tegen moskee
- Soap in Waregem duurt voort
.