Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 26 maart 2008

Islamofobie neemt toe

Sinds de aanslagen van 11 september kunnen moslims hun godsdienst steeds moeilijker beleven, zegt de VN-rapporteur over racisme, Doudou Diène. Volgens het rapport bezondigen de meeste Europese landen zich aan islamofobie: van Denemarken tot Frankrijk, maar ook Vlaanderen haalt met de anti-islamcampagne van Vlaams Belang de lijst van islamofobe incidenten.
"Het is bekend dat Vlaams Belang religie en meer bepaald de islam gebruikt om er een islamofobische agenda op na te houden", zegt Diène. "Politieke partijen gebruiken racistische en xenofobe tribunes, en islamofobie is daar een belangrijk onderdeel van. Wat we vandaag zien is dat deze podia stemmen opleveren. Dankzij deze stemmen gaan ze naar het centrum van de macht door coalities te vormen met democratische partijen."

- VN-rapport : Vlaanderen discrimineert

(DR)