Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 31 maart 2008

Klacht tegen 'De Borger'


Een inwoner van Borgerhout dreigt een rechtszaak aan te spannen tegen Janice Laureyssen (Vlaams Belang). Laureyssen is naast gemeenteraadslid en fractievoorzitster van de plaatselijke Vlaams belang afdeling, ook verantwoordelijke uitgever van 'De Borger'. Het VB-propaganda blaadje dat reeds tweemaal werd rondgedeeld in de Borgerhoutse brievenbussen.
De inwoner heeft dezelfde naam als het VB-pamflet (De Borger) en wil niet geassocieerd worden met de haatproza van Laureyssen & Co. Hij schreef een brief naar Laureyssen met het dringende verzoek om hun propaganda een andere naam te geven.

Een naar eigen zeggen 'tolerante' Laureyssen schrijft op haar weblog dat De Borger omgedoopt zal worden tot 'Den Borger', echter niet zonder de klager eerst nog 'een ongelofelijke verzuurde mens' te noemen.


- Nog meer VB-propaganda voor Borgerhoutse brievenbussen
- Vlaams Belang verstoort kerstsfeer in Borgerhout
- Het VB-Borgerhout slaat weer tilt
- VB-voorzitster Borgerhout doet niet meer mee aan verkiezingen