Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 13 maart 2008

Le Pen opnieuw veroordeeld

Het hof van beroep van Parijs heeft de extreemrechtse leider Jean-Marie Le Pen woensdag veroordeeld tot een boete van 10.000 euro wegens "aanzetting tot rassenhaat" door zijn controversiële uitspraken over de moslims. Le Pen had zich in Mei 2003 in een interview met Le Monde laatdunkend uitgelaten over de moslims in Frankrijk. Hij moet ook 5.000 euro schadevergoeding betalen aan de Liga voor de Mensenrechten, die zich burgerlijke partij gesteld had. (Foto: Le Pen, Vanhecke & Dewinter)

Twee jaar later, tijdens een interview met het extreemrechtse weekblad Rivarol noemde Le Pen de Duitse bezetting "niet echt onmenselijk." Verleden maand hoorde Le Pen zich hiervoor veroordelen tot drie maanden gevangenis met uitstel en 10.000 euro boete. De correctionele rechtbank achtte de leider van het Front National schuldig aan medeplichtigheid en verdediging van oorlogsmisdaden en aan het ontkennen van misdaden tegen de menselijkheid.

- Le Pen veroordeeld
- verkiezingen Frankrijk : Le pen zwaar afgestraft
- Le Pen komt naar Gentse univ
.