Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 12 maart 2008

Mechelen: (fl)optocht tegen Islamisering.

Gisteren organiseerde Vlaams Belang in Mechelen een manifestatie tegen de zogenaamde islamisering van de maatschappij. Voor de actie van Vlaams Belang aan de Zandpoortvest daagden amper een veertigtal mensen op (foto). Een vreedzame tegenactie van Mechelaars tegen de manifestatie van Vlaams Belang ('lichtjes tegen radicalisering') lokte meer mensen (150) naar de Grote Markt dan het initiatief van extreemrechts zelf.

Net zoals in Desselgem verspreidde Vlaams Belang duizenden pamfletten die de actie moesten aankondigen. De manifestatie viel samen met de vierde verjaardag van de terreuraanslag in Madrid, op de pamfletten schermde Vlaams Belang met de steun van de Spaanse gemeenschap voor zijn manifestatie tegen de zogenaamde islamisering van Europa.

El Quichote,een organisatie die de Spaanse gemeenschap in Mechelen verenigt, spreekt dit tegen: “Het tegendeel is waar. El Quichote neemt net uitdrukkelijk afstand van de manifestatie van Vlaams Belang.“ Een Spanjaard die al 46 jaar in Muizen woont was zelfs speciaal naar de Zandpoortvest afgezakt om de manifestatie van Vlaams Belang te volgen. Toen Frank Creyelman (foto) opnieuw verwees naar de steun van de Spaanse gemeenschap voor de manifestatie, werd het hem te veel: “Dat is een grove leugen. Hier is zelfs niemand van de Spaanse gemeenschap aanwezig. Vlaams Belang misbruikt ons op een schandalige manier. Het buit het leed van de Spanjaarden na de aanslag uit voor louter politieke doeleinden.- Het Mekka aan de Leie, Desselgem!
- Extreemrechtse skinheads op anti-Islam betoging (foto)
-“We gaan op safari, maar het is beter om de dieren niet te voederen”
- VB neemt deel aan Duitse anti-moskee manifestatie
.