Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 23 maart 2008

Meldpunt gelijke behandeling

Naar aanleiding van de Internationale dag tegen racisme stelde het Mechelse meldpunt racisme vrijdag zijn jaarverslag voor. Het meldpunt zal tegen november worden omgevormd tot een meldpunt gelijke behandeling. "Het Mechels meldpunt zal niet langer alleen klachten in verband met racisme behandelen, maar ook in verband met discriminatie op basis van bijvoorbeeld geslacht, geaardheid of een handicap.

Het meldpunt racisme behandelde tussen maart 2007 en februari 2008 veertien klachten. Dat zijn er een pak minder dan de vorige jaren. Eén klacht handelt over de website van Blank en Vlaams Mechelen. Het Centrum van Gelijke Kansen en Racismebestrijding diende daartegen klacht in. "Blank en Vlaams" staat bol van de rassenhaat, de site is tot op vandaag nog steeds online (mirror: hier en hier)
Twee andere klachten handelen over pesterijen op het werk, nog eens twee andere over de ongelijke behandeling door immokantoren. In het kader van een proefproject worden in acht steden gelijkaardige meldpunten opgericht.

- Mechelen: (fl)optocht tegen Islamisering.
- Je wordt niet als racist geboren
- Racisme in opmars