Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 13 maart 2008

Van dermeersch in sluier tegen hoofddoek


Voor de zoveelste campagne 'tegen de islamisering' deelt het Vlaams Belang nu folders uit met een gesluierde Anke Van dermeersch.
In 2006 deed partijgenote Marie-Rose Morel het al eens voor op de cover van een tijdschrift waarop ze te zien was in een burka gemaakt uit de Vlaamse Vlag (klik hier).

Met de 'nieuwe' campagne wil Vlaams Belang de hoofddoek uit het openbare leven bannen, een hoofddoek is volgens Van dermeersch meer dan een symbool. In een open brief kenmerkt ze de hoofddoek als een protest van conservatieve moslima's tegen de westerse cultuur.
Op de persconferentie had Filip Dewinter alle lof voor Antwerps burgemeester Patrick Janssens (sp.a) met z'n strijd tegen de hoofddoek: "Ik bedank hem omdat hij als eerste is ingegaan op ons verzoek om de hoofddoek bij loketpersoneel te verbieden", zegt Dewinter. "Daarnaast krijgt hij ook de volle steun van onze partij om het hoofddoekverbod bij leerkrachten in het stedelijk onderwijs te realiseren."

- De VB-vrouwen roeren zich
- Anke Van dermeersch en gezelschapsdame Patricia vechten om miljoenen-erfenis
- Mia moet het licht nog zien...
.