Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 30 maart 2008

VB zet eigen neonazi-vandalisme op internet

Elk jaar trekken de Vlaams belang Jongeren (VBJ) gedurende een tiental dagen erop uit voor een zomeruniversiteit waar VBJ'ers cursussen volgen die gegeven worden door VB-volksvertegenwoordigers en medewerkers. Het idee van de zomeruniversiteit haalde VBJ bij het Front National de la Jeunesse (F), zoals er wel meer overgenomen wordt van haar 'grote' Franse voorbeeld. Voor de zomeruniversiteit 2007 viel de keuze op Hongarije, aan de oevers van het Balatonmeer. Zowat de hele VB-top zat mee in het vliegtuig richting Hongarije: Filip Dewinter, Frank Vanhecke, Gerolf Annemans, Marie-Rose Morel, Jurgen Ceder, Bruno Valkeniers, Bart Laeremans, Jan Penris, Rob Verreycken, Barbara Pas, Hagen Goyvaerts ea... kwamen er hun kennis en ervaring delen met de jonge kaders van VBJ.

Wouter Opdenacker, NSV'er en sinds juli 2007 bestuurslid van de 'Vlaamse VolksBeweging Jongeren Limburg' (beter gekend als 'het gouden bakkes'), plaatste onlangs een fotoreportage van het reisje naar Hongarije online. In dat foto-album zien we VB-kopstukken gewillig poseren met VBJ'ers of foto's van uitstapjes naar Hongaarse bezienswaardigheden. (Leuk detail: voor hun verplaatsing maakte men gebruik van een ontzettend gay-achtige 'Barbie-bus'.) Met uitzondering van enkele extreemrechtse tattoo's (Silvy van Beers?) lijken het allemaal onschuldige vakantiekiekjes.(foto 1 + foto 2)
Een bezoeker van deze blog maakte ons echter attent op een merkwaardige foto uit het 850 foto's tellende online-album. De foto laat zien hoe een kamerdeur van het Hongaarse verblijf eruit ziet na een vandalisme-behandeling van de VBJ.


(Foto: Op de Hongaarse kamerdeur staat een Hakenkruis met daaronder NSV gekrast. zelfde foto maar sterker belicht)Voor de zomeruniversiteit van dit jaar trekt Vlaams Belang en VBJ naar Silezië in Polen,
de plaatselijke hoteleigenaren en kamerverhuurders kunnen maar beter voldoende borg eisen.
In ieder geval kijken we al uit naar de foto's ...

-Online fotoalbum VBJ Zomerunief Hongarije : Hier & Hier

(Update: het online-fotoalbum werd daags na het verschijnen van dit artikel offline gehaald)

- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
- Café 'Leeuw van Vlaanderen' pakt uit met SS-opschrift
- Negationist en neonazi David Duke te gast bij bodyguard Dewinter
- Het VB en FN, politieke erfgenamen van de nazi's
- VB-fractievoorzitster samen met Voorpost & SMF op Nazi-bedevaart
- [VBJ] Portret van VBJ-voorzitter Hans Verreyt
- Oude wijn in nieuwe zakken: De propagandatechnieken van het Vlaams Blok, de nieuwe 'Goebbelsen' in opleiding

(met dank aan D.)