Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 14 maart 2008

Vlaams Belang boert achteruit

De extreemrechtse partij Vlaams Belang verliest 4,2 procent in vergelijking met juni 2007 en zou nog slechts 15,1 procent van de Vlamingen kunnen bekoren. Dat is de laagste score die de partij ooit haalde in de peilingen van de VRT en De Standaard. De "weglopers" van Vlaams Belang zoeken hun heil bij verschillende partijen, maar in de eerste plaats bij Open VLD en Lijst Dedecker.
Over het hoofddoekendebat is Vlaanderen verdeeld: 40 procent is voor een verbod voor gemeentepersoneel, maar 44 procent is tegen.